Международно изложение отвори врати в Арена Русе

0

Международно изложение на местни продукти започна днес в Арена Русе.

В него участват близо 90 производители от България, а северната ни съседка Румъния е представена на 10 щанда. Сред официалните гости на събитието, организирано от Министерството на земеделието и Община Русе, бяха ресорният министър Явор Гечев, неговият заместници Георги Събев, който е и ръководител на Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., областният управител Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков.

Министерството на земеделието е почти готово с всички мерки по Плана за възстановяване и устойчивост, обработени са над 4000 проекта в последно време. каза при откриването министър Гечев. По плана ще бъдат отпуснати близо 250 милиона евро за земеделските производители в страната.

От своя страна областният управител Анатоли Станев запозна министъра с дейността на Съвместната българо-румънска земеделска работна група, която е плод на отличното сътрудничество между държавните власти в област Русе и окръг Гюргево. По думите му, тази комисия се утвърди като своеобразен иновационен хъб, който през последните 12 години успешно обединява всички заинтересовани страни с цел развитие на сътрудничеството в полза на земеделските производители.

Пред зала „Арена Русе“ жители на русенското село Бабово приготвиха своята специална зелева чорба от старовремската софра. На това кулинарно ястие е посветен и фолклорен празник, който се организира всяка година в края на февруари.

Изложението ще продължи и през утрешния ден, като на него са представени тестени, млечни, месни, пчелни, сладка, шоколадови изделия, тахан, ядки, чипс, боза, чай, риба, плодове и други, както алкохолни и безалкохолни напитки, козметика, а също и редица занаятчийски стоки.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук