Международно участие и свободен клас на „Писта Русе“

0
33
„Писта Русе“

Това съобщи главният организатор на „Писта Русе“ Росен Даскалов. До момента участие са заявили четири автомобила от съседна Румъния. Състезанието, което е 3-ти кръг от държавния шампионат по автомобилизъм на писта, ще се проведе на 30 и 31 юли на пътен възел „Христо Ботев”.

За първи път в състезание на затворен маршрут „Писта Русе” ще се включат и пилоти от т.н. „свободен клас”. В него могат да се включат всички желаещи, които притежават автомобил, отговарящ на изискванията за мерките за сигурност на ФИА (Appendix J) и лиценз, да се включат в този формат, каза още Росен Даскалов.

Свободният клас ще бъде отделно и няма да попречи на Републиканския шампионат, напротив ще го направи по-интересен и атрактивен. Времетраенето на състезанието, което ще бъде с летящ старт, ще е 30 минути плюс две обиколки.

На пистата ще се появят и два от нашумелите напоследък състезателни автомобили Sin Car R1 на Росен Даскалов, които се състезават успешно в Европейските серии GT4.

От Община Русе напомнят, че във връзка с провеждане на състезанието през двата състезателни дни са въведени някои промени в организацията на движение в района на надпреварата.