МГ „Баба Тонка“ спечели всички купи и медали от състезание по роботика

0
48
всички купи и медали

МГ „Баба Тонка“ се показа „негостоприемен домакин“ и отборите на училището спечелиха всички купи и медали във второто издание на Русенския фестивал на роботиката, което се проведе в Русенския университет.

Инициативата е част от програмата „Роботика за България“ и се организира от ПМГ „Баба Тонка“-Русе и Русенския университет, с подкрепата на  Училищното настоятелство на ПМГ „Баба Тонка” и фирма „Клевърсофт“ ООД.

В състезанието взеха участие 18 отбора от Русе, Свищов, Силистра, Варна, Добрич и Шумен. Екипите и техните ментори представиха работата си по роботите пред жури в направлението „Рободизайн“. В направлението „Робоигра“ се реализира пряка надпревара с другите отбори в изпълнението на мисии. „Отборната игра“ е тази част от надпреварата, в която бяха оценявани уменията на членовете на отбора да общуват помежду си, да си помагат и да споделят идеи и умения в състезателния процес. В направлението „Изследователски проект“ участниците презентираха своите научноизследователски проекти по тазгодишната тема – „Хидродинамика“. Крайното класиране бе определено от представянето на всеки отбор в четирите направления.

В Първа дивизия, включваща отбори, участващи в програмата от предходни години, първо място спечели отбор The Force, следван от RoboDuty и RoboTeam, и трите отбора от ПМГ „Баба Тонка“ – Русе.

Подобна бе картината и във втора дивизия, в която се представиха отбори, участващи в програмата за първа година. В нея първото място спечели отбор Phoenix Bots, следван от Eagle Bot и Fast Brains.

Тези отбори се класираха и за участие в националния кръг на състезанието, който ще се проведе през месец юни в София.