Microsoft премахва WordPad от Windows след почти 30 години

0

Microsoft обяви премахването на WordPad от бъдещи версии на Windows след почти 30 години

Големият софтуерен гигант Microsoft направи важно обявление, че след почти три десетилетия WordPad, популярният текстов редактор, който беше включен в операционната система Windows, ще бъде премахнат от бъдещите версии на Windows.

WordPad направи своя дебют като част от операционната система Windows 95 и бързо стана предпочитан избор за хора, които искаха основен текстов редактор. Въпреки това Microsoft вече не актуализира приложението и планира да го премахне.

Вместо WordPad, Microsoft ще препоръчва използването на Microsoft Word – своята платена текстообработваща програма, която винаги е предлагала по-богат набор от функции от WordPad. Тази промяна е в част от усилията на компанията да насърчи потребителите да използват по-напреднали софтуерни инструменти за създаване на текстови документи като .doc и .rtf.

WordPad вече не се актуализира и ще бъде премахнат в бъдещи версии на Windows„, съобщава Microsoft в бележка за поддръжка.

Тази новина идва след като Microsoft обяви, че ще подобри Notepad – друг текстов редактор в Windows, като добави нови функционалности като автоматично запазване и автоматично възстановяване на разделите. В последно време компанията актуализира Notepad с добавянето на табове във версията за Windows 11.

WordPad обаче не е получил същото внимание, и след лекото обновление през Windows 8, не е било никакви големи подобрения. Сега се очаква, че Microsoft ще премахне WordPad от „бъдеща версия на Windows,“ която вероятно ще бъде Windows 12 и се предвижда да излезе през 2024 година, представяйки множество нови функции задвижвани от изкуствен интелект.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук