Microsoft пуска голям ъпдейт на Windows 10

0
35
Microsoft
SONY DSC

Технологичната компания Microsoft най-сетне оповести своето голямо обновление на Windows 10, съобщава интернет изданието Venture Beat.

Новият софтуер ще бъде достъпен на 11 април. От компанията уверяват, че в новия интерфейс на Windows 10 ще има много подобрения, които допълнително ще се харесат на потребителите на Windows 10.

Creators Update ще е безплатен за притежателите на легални копия на операционната система. В него ще има много подобрения „под капака“, както и ново поколение на някои от приложенията на Microsoft. Например Paint 3D, която ще даде повече възможности за обработка на изображенията спрямо класическия Paint.

Едно от големите нововъведения в Windows 10 Creators Update е поддръжката на добавена и виртуална реалност. Microsoft я нарича „смесена реалност“ и за сега няма да може се използва. Причината е, че е необходим специфичен хардуер, като първите очила, които поддържат технологията, ще се появят на пазара чак към края на годината.

В близките няколко седмици ще има версии на очилата от различни компании, които ще са достъпни за програмистите и създателите на съдържание. Целта е заедно с очилата на пазара да има и достатъчно мултимедия, която да се използва от тях