Microsoft пусна безплатен преводач на 50 езика

0

Софтуерният гигант пусна нова услуга. Тя ще се предлага и с отделни приложения за Android, iOS, Android Wear и Apple Watch, пише CNET.

Това означава, че преводачът може да бъде използван на практически всички мобилни устройства с интернет връзка. Приложението поддържа както превод чрез въвеждане на текст, така и чрез глас.

И докато Google Translate поддържа 27 езика, Microsoft Translator може да превежда на 50 езика. Сред тях е и българският. Досега Microsoft имаше подобни услуги само за Bing и чрез приложението Skype Translator, което скоро ще стане част от самия Skype. Изглежда компанията вече се чувства достатъчно уверена в качеството на преводите си, за да може да се използват от възможно най-много хора.

Компанията уточнава, че приложението е самостоятелно и не е свързано с гласовия асистент Cortana, Skype Translator или някое от другите подобни разработки. Все пак то използва същата инфраструктура и облачни услуги като останалите системи. Приложението е безплатно и тепърва ще се подобрява включително и чрез добавянето на още езици, коментират от Microsoft.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук