Microsoft сами се обявиха за пирати

0

Корпорацията е определила Microsoft.com и MicrosoftStore.com като интернет ресурси с пиратско съдържание и е настояла да бъдат премахнати препратките към тези сайтове, получени при запитване в търсачката, съобщи TorrentFreak.com.

 

Молбата за премахване на шестте препратки към страниците на онлайн магазина и основния сайт на Microsoft, където се намират данните за техническа поддръжка и описанията на програмните продукти от името на Microsoft, е направила организацията LeakID, специализирана в борбата с компютърното пиратство. Страниците все пак не са били премахнати, понеже служителите на Google са обърнали внимание на грешката.

Усилията на Microsoft в борбата с дигиталното пиратство не за първи път завършват конфузно. Така например през 2012 година в съставения от корпорацията списък с ресурси, които уж незаконно разпространяват новата операционна система Windows 8, попаднали страниците на BBC, CNN, Wikipedia, включително търсачката Bing и филмовите уебуслуги Rotten Tomatoes и AMC Theatres. Тогава Google изпълни молбата за изключване на тези ресурси от своята търсачка само частично.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук