Microsoft сами се обявиха за пирати

0

Корпорацията е определила Microsoft.com и MicrosoftStore.com като интернет ресурси с пиратско съдържание и е настояла да бъдат премахнати препратките към тези сайтове, получени при запитване в търсачката, съобщи TorrentFreak.com.

 

Молбата за премахване на шестте препратки към страниците на онлайн магазина и основния сайт на Microsoft, където се намират данните за техническа поддръжка и описанията на програмните продукти от името на Microsoft, е направила организацията LeakID, специализирана в борбата с компютърното пиратство. Страниците все пак не са били премахнати, понеже служителите на Google са обърнали внимание на грешката.

Усилията на Microsoft в борбата с дигиталното пиратство не за първи път завършват конфузно. Така например през 2012 година в съставения от корпорацията списък с ресурси, които уж незаконно разпространяват новата операционна система Windows 8, попаднали страниците на BBC, CNN, Wikipedia, включително търсачката Bing и филмовите уебуслуги Rotten Tomatoes и AMC Theatres. Тогава Google изпълни молбата за изключване на тези ресурси от своята търсачка само частично.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук