Михаел Шумахер на 50 години

0
263
Михаел Шумахер на 50 години

Един от най-големите пилоти във Формула 1 за всички времена Михаел Шумахер днес навършва 50 години. По този случай семейството му направи едно от редките си изявления след нелепия инцидент през 2013 година, в който 7-кратният световен шампион пострада тежко.

В него се казва: „Щастливи сме, че ще отпразнуваме 50-годишния рожден ден на Шумахер заедно и сме благодарни, че това може да се случи. Бъдете сигурни, че той е в най-добрите ръце и правим всичко възможно, за да му помогнем“.

Също така семейството се извинява и обяснява, че по волята на Михаел не може да коментира нищо относно актуалното му здравословно състояние.

Припомняме, че Михаел Шумахер получи тежка травма на главата след падане, докато кара ски във Френските Алпи през 2013 г. Пилотът бе в изкуствена кома, след като се събуди, го преместиха в клиника в Лозана, а от четири години се възстановява в дома си в Швейцария.

По случай юбилея семейството му открива виртуален музей с неговите успехи и постижения, който е достъпен от днес чрез специално приложение.

„Ферари“ също организира изложба по случай рождения ден на бившия си състезател. Шумахер караше за този отбор във Формула 1 от 1996 до 2006 г. и в този период спечели 5 от 7-те си световни титли при пилотите.