Милена Хинкова за пети път оглавява РИК в Русе

0

Милена Хинкова, издигната от „БСП за България“ ще бъде председател на Районната избирателна комисия в Русе за предстоящите предсрочни парламентарни избори и за Европейски парламент.

Това е решението на Централната избирателна комисия. Хинкова оглавяваше комисията на последните пет вота. Тя е юрист по професия и е с дългогодишен опит в правенето на избори.

За първи път РИК в Русе ще има и четирима заместник-председатели. Това са Стела Стоилова, издигната от „ГЕРБ-СДС“, Шейнур Еюб от ДПС, Лиляна Владимирова от „Възраждане“ и Ина Райчева от „Има такъв народ“. Секретар на РИК ще бъде Иван Дойнов от ПП-ДБ.

РИК встъпва в правомощията си от утре, като решението на Централната избирателна комисия подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез ЦИК в 3-дневен срок от обявяването му. Евентуално такова обжалване обаче не спира дейността на комисията. Още утре от Областната администрация ще връчат печатите на РИК, с които те ще работят за предстоящите избори. През следващата седмица областният управител Данаил Ковачев ще проведе среща с членовете на комисията относно подготовката на изборите. По време на нея ще бъдат обсъдени детайли в плана за работа на двете институции, така че да се гарантира честен и прозрачен вот.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук