Милионер от лотарията на Божков съди парламента за 760 хил. лв.

0
Снимка: 7777

Късметлия с печеливш билет от „Национална лотария“ е завел иск срещу Народното събрание, с който настоява да получи неизплатената си печалба в размер 760 хил. лв. от общо спечелени 1 млн. лв., съобщи „Дневник“.

Станчо Тодоров печели 1 млн. лв през 2018 г. Според договора с фирмата „Ню Геймс“ на хазартния бос Васил Божков, която организираше лотарията, той получава 200 хил. лв. веднага, а останалите пари трябва да му се изплатят на 20 равни вноски от по 40 хил. лв. в следващите 20 години.

През февруари 2019 г. Тодоров получава първата вноска. Година по-късно обаче Божков вече с повдигнати обвинения и се укрива в Дубай. А парламентът национализира всички лотарийни игри, с което на практика ликвидира бизнеса му.

В исковата си молба Тодоров посочва, че вследствие действията на парламента има нарушение на принципите на правната сигурност, на защита на оправданите правни очаквания, както и на изискването за предвиждане на разумна система за компенсиране и на закрила срещу обратната сила на правните норми.

Делото все още не е разпределено на съдебен състав.

Най-добрата агенция за подбор на персонал