Минеков поиска ГЕРБ да се изнесат от централата си. Те го нарекоха простак

0
Велислав Минеков, Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Велислав Минеков поиска партия ГЕРБ да се изнесе от партийната си централа. Става дума за два етажа от административната сграда на НДК,  т.нар. ПРОНО, където ГЕРБ се помещава от години. Помещенията са дадени на партията от областния управител с мотив за „отпаднала необходимост“.

В петък сутринта Минеков отиде до централата, за да остави писмо. Министърът обясни, че идвал на добра воля.

„Налага се да се разбере, че това е нужно и необходимо. Този абордаж на двата етажа наистина е циничен“, каза той.

Минеков така и не се срещна с ГЕРБ, а само остави писмото си. Малко след това от ГЕРБ застанаха пред медиите, за да заявят, че няма никакви основания да се изнесат от централата си. Те обясниха, че министърът организирал спектакъл, защото искал да запази поста си и в редовното правителство.

„Господин Минеков е еманация на овластената арогантност и, честно казано, простащина, която се мотивира от президентството и лично от президента Радев. Това очевидно е опит за отмъщение и някаква криворазбрана справедливост“, заяви Даниел Митов.

Спорът за партийната централа е от няколко месеца. Минеков твърди, че двата етажа трябва да се върнат на държавата, защото ще помогнат на НДК, което има милиони дългове. От ГЕРБ отговарят, че по силата на закона са освободени от наем и няма причина да освобождават имота.