Министър Демерджиев: Усилията ни са насочени да обезпечим служителите с необходимото въоръжение

0

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев през вчерашния ден – 15.05.23, посети РДГП-Елхово и връчи на граничните полицаи общо 100 пистолета „Валтер“ от ново поколение.

Той коментира извършеното до момента за обезпечаване на сигурността на служителите, както и за респектиране на всеки, решил да проникне нелегално на нашата територия.

„Осигурихме 1100 пистолета „Валтер“ последно поколение, изключително модерни и надеждни. Те нямат нищо общо с пистолетите „Макаров“, които са в момента на въоръжение. След проведено обучение, дългоцевното оръжие е налично и нарядите патрулират с него. Осигурихме автомобили от други държавни структури, така че в момента сме оборудвали с всичко необходимо граничните патрули, за да изпълняват задачите си успешно. МВР осигури 320 щатни бройки, които в момента се попълват. Преговаряме с ЕК за още 1260, имаме разбиране и  предполагам, че ще успеем да осигурим финансиране и за тях. Така ще успеем да възстановим близо 2000-те щата, съкратени през последните години.“

Министър Демерджиев увери, че подкрепата, която получават граничните полицаи, е от цялото ръководство на МВР. „Мотивацията на колегите идва от помощта и подкрепата – започнахме с дрехи, оборудване, отпуснатите допълнителните щатове, поправени пътища“. Той отбеляза, че резултатите при справяне с мигрантския натиск в сравнение с миналата година са два пъти по-добри, тъй като два пъти по-малко са проникналите на наша територия, но справянето с този проблем не може да се приема като константа.

„Натискът расте постоянно и в този смисъл е наложително вземането на мерки и довършване на започнатото с постоянна грижа – техническо обезпечаване на границата, снабдяване с нови автомобили, допълване на щатния състав.“ Вицепремиерът и министър на вътрешните работи подчерта, че установените отношения с турската страна са на много високо ниво и те са основани на взаимен интерес, не на симпатия или антипатия.

По време на кратката церемония министър Демерджиев награди с отличието „Почетен знак на МВР“ III степен двама ръководни гранични служители – комисар Пламен Стамболиев – впд началник на отдел „Гранично наблюдение“ към дирекция „Граничен контрол“ – ГДГП,  и комисар Велин Георгиев, впд началник на  ГПУ-Малко Търново. Наградите са за конкретен принос и висок професионализъм при изпълнението на служебни задачи с изключително значение в борбата срещу престъпността, опазването на обществения ред и сигурността на България.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук