Министър Кралев поздрави еврошампиона Ангел Русев, обеща ремонт на залата

0
104
Спортният министър

Спортният министър Красен Кралев поздрави състезателя на ТСК „Русе“ Ангел Русев, който в петък завоюва шампионска титла на Европейското първенство по вдигане на тежести в Букурещ.

Министърът на се ангажира да съдейства и да се осигури финансиране, с което да бъде направен основен ремонт на залата по щанги в спортния комплекс „Ялта“, където тренират русенските спортисти.

“Тази зала ще бъде обновена изцяло, защото момчетата заслужават. Голям клуб сте, полагате усилия. След като защитавате честта на България, държавата трябва да се погрижи за вас. Поздравления, че в тези условия успявате да направите щангисти на световно ниво”, каза министър Кралев и пое ангажимента пред състезателите и д-р Кирил Панайотов, който е председател на спортен клуб “Русе” в спортен комплекс „Ялта“.

При посещението си в Русе спортният министър  срещна и с шампиони и треньори по бокс в залата на боксов клуб „Русе“, която предстои да бъде обновена със средства, осигурени от Министерството на спорта.

При посещението си в Русе министър Кралев инспектира и откри официално ремонтираното общежитие на Спортното училище на стойност над 3 млн. лева, и разгледа новия Център по безопасно шофиране в Двора на бившата гимназия по

зърнопреработване.