Министър обеща отпадане на синия талон и без опашки в КАТ

0
Божидар Божанов, Снимка: БГНЕС

Синият талон за шофьорите е излишен и ще отпадне в най-кратки срокове. Това заяви пред BulgariaOnAir министърът електронното управление Божидар Божанов. Ще има и възможност за онлайн запазване на час за регистрация на кола в пътната полиция. Това би трябвало да намали опашките.

В дългосрочен план ще се мисли за отпадане на регистрацията на автомобили в МВР, каза още Божанов. Според него това може да се прави във всеки пункт за технически прегледи.

Ще стартира и електронната идентификация, обеща Божанов.

„Имаме обещания в максимално кратки срокове – до 6 месеца, всеки гражданин да има удобно средство, с което да ползва е-услуги. Дали то ще бъде лична карта или в телефон или и на двете места, е технически детайл“, заяви той.

Ще бъдат премахнати всякакви за печати, увери Божанов.

„В момента ние сме куриер на администрацията, носим от едно гише на друго гише удостоверения, това може да отпадне доста бързо. Други удостоверения могат да отпаднат по-бавно, но тях ще ги анализираме впоследствие, допълни той. Никой няма да може да ви разходи през целия град и накрая да каже: ама тук има кръгъл, не плосък печат“, каза той.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили