Министерството на туризма ще е партньор на Европейското първенство по волейбол във Варна

0

Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе среща с Любомир Ганев, президент на Българската федерация по волейбол. Двамата обсъдиха детайли по подготовката и планирането на Европейското първенство по волейбол за мъже 2023, което ще се проведе между 29 август и 12 септември във Варна, а арена на двубоите на националите ще бъде Дворецът на културата и спорта в морската ни столица.

„Това е едно от престижните спортни събития, които традиционно Министерството на туризма подкрепя и ще продължи да подкрепя. Те утвърждават България не само като желана дестинация за почивка, но и като домакин на спортно събитие от най-високо ниво, което ни превръща в притегателен център за хиляди любители на спорта и работи за имиджа на бранд България.”

Служебният министър беше приятно изненадан от своя гост – той получи тениска на волейболните национали със символичния номер едно. Любомир Ганев подари на министър Димитров и топка с автограф. Това е официалната топка, с която се играе на всички международни волейболни турнири, поясни звездата на българския национален отбор и настоящ президент на Волейболната ни федерация и обеща топката да бъде попълнена с още много автографи на спортистите, участници в Европейското първенство за мъже.

Страната ни е един от домакините на Евроволей 2023 за мъже заедно с Италия, Северна Македония и Израел. Варна приема група „В“ на Евро 2023 по волейбол за мъже, а в групата са тимовете на България, Испания, Словения, Финландия, Украйна и Хърватия.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук