Мирела Демирева на финал на Световното!

0
Мирела Демирева се класира за финал

Мирела Демирева е първият български лекоатлет, който се класира за финал на Световното първенство!

Олимпийската вицешампионка постигна това, след като в квалификациите на скок височина постигна 192 сантиметра, което е и най-доброто ѝ постижение за годината.

Квалификационната норма за участие във финал бе 194 см, но едва 12 състезателки успяха да преодолеят 192 и така не бе необходимо да скачат повече.

Демирева преодоля от първи опит първите три височини 180, 185 и 189 см, след което от втори преодоля и 192. По този начин тя се класира на шесто място в квалификациите. Мария Ласитскене, Юлия Левченко и Камило Личвинко бяха единствените без фаул на всички височини.

През целия сезон Демирева имаше проблеми с контузии и не можеше да намери формата си от 2016 година като най-доброто ѝ постижение бе 190 см. Именно на най-важното състезание обаче българката успя да покаже класата си и да намери място в големия финал в събота вечер.

Ивет Лалова остана на 11 стотни от място на финала на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика. Българката завърши на трето място в първата серия с време 22,96 секунди като в крайна сметка това се оказа първото време извън финала и по този начин родната спринтьорка остана на 9-о място. Така Ивет завърши участието си на Световното с два полуфинала, след като стигна до тази фаза и на 100 метра.