„Мис Свят” за 2017 година е от Индия, мечтае да стане кардиохирург

0
76
„Мис Свят” за 2017 година

Представителката на Индия Мануши Чхилар спечели конкурса „Мис Свят” за 2017 година, който се проведе на остров Хайнан, Китай. Победителката получи короната си от миналогодишната носителка – пуерториканката Стефани дел Валде.

Първа подгласничка стана мексиканската представителка Андреса Мезе, а за втора бе определена Стефани Хил от Англия. За участие пристигнаха момичета от 118 държави на възраст от 18 до 26 години. За да спечелят одобрението на жури и публика красавиците минаха през 15 етапа.

Мануши Чхилар е на 20 години, студентка е в женския правителствен медицински колеж „Боун” в Сонепат. Според визитката ѝ в сайта на конкурса иска да се реализира като сърдечен хирург и мечтае да отвори болници с нестопанска цел в селските райони на Индия.

Тя успя да грабне журито след кръга „Въпроси и отговори”. На запитването „Коя професия заслужава най-високо възнаграждение?”, претендентката отговори по следния начин:

„Мисля, че най-важната професия на света е да си майка. Тя не само заслужава най-високото възнаграждение, но и най-много любов и уважение”. Чхилар е 5-ата представителка на Индия, която печели престижния конкурс.

България бе представена от 25-годишната манекенка и модел Вероника Стефанова от Земен. Тя навлиза в света на модата, когато е едва на 7 години. Разболява се от анорексия, но след като успява да се възстанови се превръща в лице на борбата с коварната болест.

А със свои изпълнения в шоуто се включи и българският певец Кристиан Костов.