Мистериозен син вихър освети нощното небе над Аляска

0

Любителите на северното сияние получиха изненада, примесена със зелените ивици светлина, танцуващи в небето на Аляска: светло бебешко-синя спирала, наподобяваща галактика, се появи сред полярното сияние за няколко минути.

Понякога ракетите имат гориво, което трябва да бъде изхвърлено, каза космическият физик Дон Хамптън, научен сътрудник в Геофизичния институт на Феърбанкс към Университета на Аляска.

„Когато правят това на голяма надморска височина, това гориво се превръща в лед“, каза той. „И ако случайно е на слънчева светлина, когато сте в тъмнината на земята, можете да го видите като нещо като голям облак и понякога се върти.“

Въпреки че не е обичайна гледка, Хамптън каза, че е виждал подобни събития около три пъти.

Появата на вихъра беше уловена във времето от камерата за цялото небе на Геофизичния институт и широко разпространена. „Това създаде малко интернет буря с тази спирала“, каза Хамптън.

Фотографите, участващи в шоуто на северното сияние, също публикуваха свои снимки в социалните мрежи.

„Всичко това се случи, докато минаваше над Аляска по време на красиво показване на полярно сияние, зашеметявайки много нощни наблюдатели, включително и мен“, каза професионалният фотограф Тод Салат, известен със зашеметяващите изображения на сияние, пред Асошиейтед прес в имейл.

„Повярвайте ми, в началото бях напълно объркан“, каза той. „Сега знам, че може да се обясни с ракетната наука, но по време и веднага след преживяването се насладих напълно на мистериозното усещане за неизвестното.“

Ракетата излетя от базата на космическите сили Ванденберг в Калифорния в петък вечер с около 25 сателита като полезен товар.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук