Младен Маринов: Обстановката в Турция не е спокойна

0

Обстановката в Турция не е спокойна. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов на брифинг на граничния пункт „Капитан Андреево“ по повод струпването на мигранти по границата.

Причината за напрежението е смъртта на над 30 турски военни след въздушен удар в северна Сирия. По-рано днес високопоставен турски представител заяви, че Анкара вече няма да спира мигрантите към Европа.

Въпреки това Маринов посочи, че ситуацията на пункта е под контрол и увери, че турските власти спазват споразумението с ЕС.

Страната ни засили с жандармерия контрола по границата с Турция. Там са съсредоточени достатъчно сили, а при нужда могат да се включат и допълнителни от армията.

Маринов заяви, че е в непрекъсната връзка с министъра на отбраната Красимир Каракачанов. От полицията посочиха, че засиленото полицейско присъствие ще остане на границата с Турция, докато е необходимо.

Заради засиления граничен контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ има струпване на автомобили.

От своя страна директорът на „Гранична полиция“ Светлан Кичиков съобщи, че днес има само един опит за пробив на мигранти на границата ни.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че има реална заплаха от събитията, които се случват там.