Младежи обвиниха полицаи в насилие при среднощна свада в Русе (видео)

0
Кадър от видео в YouTube

Русенски младежи обвиниха полицаи в насилие, като разпространиха в социалните мрежи клип, на който са заснети опитите на униформен да задържи единия от тях.

Случката е отпреди дни и се разиграва на детска площадка в кв. „Родина“, късно вечерта – младежите били употребили алкохол, а заради вдигания от тях шум хората от съседните блокове извикали полиция.

Дошлият на мястото патрул поискал единият от младежите да отиде в участъка, след което се е стигнало до напрежение между силите на реда и компанията.

„Седнахме с приятели на една площадка, появи се патрулка. Дойде да търси един определен човек, искаха да го закарат в управлението. Той се съгласи, даже не искаше белезници, искаше да отиде с тях, да седне в патрулката и да отидат до районното, но единият полицай прояви агресия. Събори го на земята, започна да му крещи: „Лягай по очи, почна да вика, събориха го, ритна го по главата, настъпи му главата, продължи да крещи, продължи да вика, да го рита“, разказва пред bTV авторът на клипа Георги Петков.

По думите му униформените не се легитимирали.

https://youtu.be/p5IwCFhaSs0

След като младежът бил арестуван и откаран с патрулка в районното управление, потърпевшият разказва, че през цялото време е бил бит в автомобила на полицаите.

След излизането на клипа ръководството на Областната дирекция на вътрешните работи в Русе е започнало вътрешна проверка по случая.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук