Младежи пребиха възрастен мъж, за да му вземат пенсията

0
Снимка: ПРБ

Двама младежи са нападнали с ножове 72-годишен мъж в сливенското село Езеро. Те го удряли и заплашвали, след което му взели 150 лв. и избягали. Те са влезли в къщата му през нощта срещу вторник. Първо се покачили на покрива на гаража, а след това разбили врата на жилището.

,,И аз както така си гледам към 12 часа беше някъде и те скачат така с ножове и ме завиват през глава,как не ме задушиха.Ей това съм благодарен,че те не ме задушиха.И аз така отървах се мъничко да си поема въздух и викам: „Пари ли искате бе?На ви пари, бе.И там имах 100-150 лв.от пенсията. Вземаха я.И пак бой, бой. Искаме пари още. Бе, няма, бе, момченца, няма други пари“, разказа пострадалият Георги Николов.

Извършителите са задържани бързо. По време на разследването е установено, че двамата мъже са проникнали в дома на самотно живеещия възрастен мъж с цел грабеж. За целта предварително си подготвили и сложили маски, криейки лицата си. Влезли в дома на пострадалия и го заплашили с ножове. След това покрили главата му и му нанесли побой, удряйки го с юмруци в главата. По-късно си купили алкохол и наркотици с откраднатите пари.

Районният прокурор на Сливен Иван Иванов и директорът на сливенската полиция Димитър Величков лично посетиха възрастния мъж, за да му кажат, че извършителите са арестувани. Предстои прокуратурата да поиска постоянният им арест.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили