Много емоции на „Networx-offroad“ край Николово

0
оффроуд2013
оффроуд2013
оффроуд2013-2
оффроуд2013-2

Даже част от участниците недоволстваха, че синоптиците пак не са познали и че прогнозираните валежи са останали „в облаците“. Макар че организаторите им бяха подготвили доста клопки, един дъжд, според тях, би направил състезанието значително по-интересно.
Както обаче всички пъчеха „гърди юнашки“, почти никой не успя да премине трасето без да прибегне до помощта на въжето и лебедката.
оффроуд2013-3Въпреки студеното, неприветливо време, край трасето се събраха стотици русенци, за да наблюдават борбата на пилотите с естествените и изкуствено подготвените препятствия. За тяхно удоволствие и участниците дадоха всичко от себе си и „изстискаха“ всичко от машините си, за да направят борбата още по-интересна. Не липсваха и каскади в стил „лупинг“, завършили с „гумите нагоре“, наложи се организаторите да използват и храсторези, за да освободят закъсали автомобили.
След първия ден класирането оглавява русенският екипаж Николай Ненов/ Георги Георгиев със Сузуки Витара, които изпревариха с 2 минути Чавдар Владимиров/ Мехмед Мехмедов с „Дайхатцу Роки“ (Нова Черна/ Кубрат) и с 5 минути Емил Георгиев/ Бончо Бонев със „Сузуки Витара“ от Сливен.
Днес състезанието продължава от 10 ч.