Много слънце и високи температури в началото на 2023 г.

0

Предимно слънчево и необичайно топло за периода ще бъде времето през първата седмица на новата 2023 година, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес ще бъде слънчево, но в сутрешните часове на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност, които в отделни райони ще се задържат до обяд. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните – между 12° и 17°С.

През следващите дни ще остане сравнително топло с минимални температури между 0° и 5° и максимални – предимно между 10° и 15°С. Вятърът ще е слаб, със западна компонента, във вторник временно ще се усили до умерен. Сутрин на места в равнините видимостта ще е намалена, а около и след обяд навсякъде ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има в сряда над Северна и Източна България, тогава дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. Вероятността за валежи е малка.

През почивните дни вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, повишава се вероятността за валежи, в събота в Западна България, а в неделя и на изток.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук