Модернизират системата за услуги при търсене на работа

0

Това стана ясно по време на информационната среща по проект „Модернизиране на системата за представяне на услуги” на Агенцията по заетостта, който се проведе в Русе.
С проекта се прави опит за насърчаване включването на обезкуражените и пасивни безработни лица, като се прилагат съвременни технологии. Чрез ползването на обществените терминали /киоски/ широк кръг потребители на услугите на Агенцията по заетостта ще получават достъп до информация за обявените в aгенцията свободни работни места в страната, както и за тези, обявени в мрежата EURES. Освен това потребителите ще могат да получават информация за търсените актуални професии, подходящи обучения, действащите в момента мерки, програми и проекти за работодатели.
Обществените терминали вече са доставени и монтирани в Дирекциите „Бюро по труда” на територията на страната. В момента системата се тества. Чрез тях хората ще имат достъп до личната си информация като регистрирани в бюрата по труда като например: възможност за преглед на личния график за посещения, срещи с трудов посредник, подходящи работни места, подходящи обучения, преглед на личния план за действие, както и за получаване на информация от служители на бюрото по труда (трудов посредник, служител по регистрация). Достъпна е и възможността да се заявяват персонални услуги за информиране чрез електронна поща и/или SMS известяване.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук