МОН и МЕУ обединяват сили

0

МОН и МЕУ обединяват сили за дигитализиране на обучението и намаляване на административната тежест.

На среща между министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и министъра на електронното управление Александър Йоловски бе обсъдена важната тема за по-добро планиране и управление на информационните ресурси в системата на образованието. Двете министерства поставиха акцент върху по-ефективната координация на е-проектите, които се изпълняват.

Проф. Цоков подчерта приоритета на МОН за намаляване на административната тежест в образователния сектор и изрази надежда за сътрудничество с Министерството на електронното управление по внедряването на дигитални решения в този процес. Той също похвали експертизата на Министерството на електронното управление във внедряването на иновации в образователния процес и подчерта липсата на необходимата координация между двете администрации до настоящия момент. Проф. Цоков призова за сътрудничество и работа като екип, за да се постигнат по-бързи резултати в тази важна област за обществото.

Министър Йоловски гарантира на проф. Цоков, че екипът му е готов да помогне с консултации и предоставяне на спецификации за оборудване, както и за по-добри пазарни условия при закупуване на информационни технологии. Той подчерта значимостта на споделянето на добри практики и партньорството между двата ведомства в името на децата ни. Срещата бе посетена от заместник-министър Наталия Митева, главният секретар на МОН Албена Михайлова и началникът на кабинета на министъра Наталия Михалевска.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук