МОН утвърди 10 русенски училища като иновативни

0

10 русенски училища влязоха в списъка на Министерството на образованието за иновативни училища през учебната 2022/2023 г. Всяка година МОН избира тези учебни заведения, които разработват и въвеждат нови методи на преподаване, внедряват иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението, усъвършенстват управлението си.

Ето и избраните учебни заведения от Русе:

–        ОУ „Любен Каравелов“

–        ОУ „Ангел Кънчев“

–        ОУ „Братя Миладинови“

–        ОУ „Иван Вазов“

–        ОУ „Никола Обретенов“

–        АЕГ „Гео Милев“

–        СУЕЕ „Св. Константин Кирил – Философ“

–        СУЕЕ „Фридрих Шилер“

–        ПЧСУ „Леонардо да Винчи“ ООД

–        СУ „Васил Левски“ – Русе

В списъка на МОН влизат 542 училища от 192 населени места от всички 28 области на страната, като за миналата учебна година те са били с 32 по-малко. Оценява ги специална комисия, в която участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност и на неправителствения сектор, лица с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.

Иновативните процеси се въвеждат в продължение на 4 години, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук