Мовембър: Безплатни прегледи за мъжко здраве в УМБАЛ „Медика Русе“

0

За 8-ма поредна година Лечебни заведения „МЕДИКА“ се присъединяват към световното движение „Мовембър“, посветено на мъжкото здраве.

С цел насърчаване на силния пол да се погрижи за собственото си здраве, не само на думи, а и чрез активно търсене на адекватна медицинска помощ и тази година специалистите от отделение по Урология ще проведат безплатни скринингови прегледи. За инициативата са определени 11 дати от месеца, като първата от тях е на 01.11.2023 г., a последната – 30.11.2023 г. Кампанията ще се проведе в диагностично-консултативния блок на сградата на „МЕДИКА“ с предварително записване на час на тел. 082/502 430 или 0884/517 551 или на регистратурата на ДКЦ-2, с адрес гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига“ № 35 всеки работен ден от 8:00 до 18:00 часа.

В глобален мащаб кампаниите през месеца целят обучение и превенция на рака на простатата, тестисите и мъжкото ментално здраве. Раковите заболявания се развиват без симптоми и най-сигурният начин за ранно диагностициране и благоприятен ход на заболяването са редовните прегледи при уролог и профилактичните изследвания. Препоръчва се всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани поне веднъж годишно от уролог, а тези с фамилна обремененост да започнат с редовните прегледи от 45-годишни.

Нестандартното име на инициативата „Мовембър“ произлиза от английското наименование на месец ноември (November) и жаргона за мустак „Мо“. Идеята да се вдъхне живот на позабравения мустак и той да се превърне в катализатор на разговори относно мъжкото здраве е зародена в Австралия през 2003 г. и постепенно обхваща целия свят.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук