„Movember“ на мъжкото здраве за четвърти път в Русе

0
239
„Movember“

За четвърта поредна година Лечебни заведения „Медика“ се включват в международното движение, посветено на мъжкото здраве „Movember“. Самата дума произлиза от английския жаргон за мустак „Мо“ и наименованието на месец ноември (November). Идеята да се вдъхне живот на позабравения мустак и той да се превърне в катализатор на разговори относно мъжкото здраве е зародена в Австралия през 2003 г. и постепенно обхваща целия свят.

В глобален мащаб кампаниите през месец “Моември” целят обучение и превенция на рака на простатата, тестисите и мъжкото ментално здраве. Миналата година, урологични прегледи по повод кампанията в Лечебни заведения „Медика“ са преминали над 110 мъже. С цел насърчаване на господата да се погрижат за собственото си здраве, не само на думи, а и чрез активно търсене на адекватна медицинска помощ и тази година, Лечебни заведения „Медика“ предлагат промоционален пакет „Медика Movember“ с намаление повече от 50% от цената за мъже на възраст над 50 години. Стандартната цена на урологичния пакет е 75 лв. Само през месец ноември пациентите ще могат да се възползват от профилактиката за 35 лв.

Пакетът включва:

–    преглед от специалист-уролог;

–    ултразвуково изследване на простатната жлеза;

–    измерване на остатъчна урина;

–    изследване на PSA (простата-специфичен антиген).

Прегледите ще се извършват на 6-ти и 20-ти ноември 2019 година, след предварително записан час на тел. 082/ 502 430 или на регистратурата на ДКЦ-2 с адрес: гр. Русе, кв. „Здравец – Изток“, ул. „Рига“ № 35.