Циганско лято до средата на ноември

0
Циганско лято до средата на ноември

Циганско лято до средата на ноември прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

През първите 12-13 дни от месеца времето ще бъде топло и сухо, повече валежи ще има през втората половина. Температурите през предстоящата седмица ще са по-високи, с циркулации и пренос на въздушни маси от юг-югозапад, като в Източна България и северно от планините в някои райони южният вятър ще се прояви като фьон, в резултат на което максималните температури ще достигнат 25 – 27 градуса.

Циркулацията в седмицата между 11 и 17 ноември, когато над Балканския полуостров температурите ще са по-високи от обичайните и валежите на практика ще липсват, но самата циркулация ще се промени във височина.

Този антициклон, който ще застане над Скандинавския полуостров и Финландия, ще насочва по-хладни и по-студени въздушни маси в източната му периферия от североизток. Така че, трайно понижение на температурите предстои през втората половина на месеца.

Към 18 и 20 ноември това застудяване ще е по-чувствително и на отделни места в Северна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг, към края на ноември застудяването ще бъде вече в почти цялата страна. Минималните температури ще са между -8 и -3 градуса и те ще се реализират през третото десетдневие.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили