„Моят приказен Дунав“ очаква малките русенци 

0

Детски празник „Моят приказен Дунав“ организира СНЦ „Дунавско сияние“ по повод 29 юни – Международния ден на река Дунав. От 10.30 ч под вития мост ще стартират поредица от творчески екоактивности под общото заглавие „Приказният свят на природата“. 

На брега на реката официално ще бъдат обявени резултатите от Третия ученически онлайн конкурс за рисунка „Приказният свят на природата-22“. Тази година в него взеха участие около 500 участника от цялата страна, както и българчета от Испания, Германия, Великобритания, Италия, Люксембург, Йордания и Молдова. Отново в него активно се включиха и млади художници от Гюргево, Румъния. Награди ще получат най-добре справилите се с арт предизвикателството русенски художници. 

Участниците в празника ще имат възможността да нарисуват с цветни тебешири своята детска представа за Великата европейска река и опазването на уникалното й еко разнообразие. 

Любителите на „зеленото“ изкуството ще могат да приложат творческата си фантазия, като рисуват върху гигантски дунавски мидени черупки, намерени от организаторите под русенския кей. 

Освен това от Дворецът на децата са приготвили забавни водни научни експерименти, които безспорно ще разпалят любопитството на децата и желание им да опазят уникалността на природата. 

И тази година Проектът „Приказният свят на природата“, иницииран от СНЦ „Дунавско сияние“ получи одобрение и финансиране по Програма „Култура“ на Община Русе. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук