МС: Областните управители остават докато се вземе решение за освобождаването им

0

Областните управители и заместниците им ще изпълняват функциите си, докато Министерският съвет вземе решение за освобождаването им, съобщават от пресцентъра на „Дондуков“ 1.

От там уточняват, че в Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители от цялата страна и определят акцията като “безпрецедентна“, поставяща на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт.

Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и заместник областни управители са длъжни да изпълняват функциите си.

Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт и др., допълват от „Дондуков“ 1.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук