Мултимедийна сценография и 3D-мапинг в новата постановка на „Тоска“ в Русе

0

Мултимедийна сценография и 3D-мапинг, сътворени от художничката Полина Герасимова ще изненадат посетителите на премиерата на „Тоска“, новата постановка на Русенската опера.

Завесата ще се вдигне за премиерния спектакъл в 19 ч. на 25 февруари (събота) в Доходното здание. В образа на Флория Тоска ще се превъплъти Цвeтeлина Василева, в ролята на Марио Каварадоси публиката ще види Борис Луков, а Барон Скарпиа ще бъде Добромир Момеков.

„С много голямо желание решихме да направим тази постановка в този театър. Русенската публика ще види нещо, което е нестандартно като сценична визия и в същото време толкова реално и естествено за времената, в които живеем“, каза режисьорът на спектакъла Орлин Анастасов.

Той предлага съвременен прочит на тази творба, която отново разказва вечната история за силата на любовта, за ревността и за саможертвата в името на любовта.

„Опитали сме се да съчетаем тази визия със сценичната игра. Не е лесно, когато имаш мултимедия, да построиш режисурата на спектакъл. Има много моменти, в които публиката ще остане впечатлена. Русенци ги очаква нещо интересно и запомнящо се“, допълва Анастасов.

Диригент на спектакъла е Вилиана Вълчева, хормайстор е Стилияна Димитрова – Хернани. Участват хор и оркестър на Държавната опера в Русе.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук