Бойко Борисов е арестуван!

0

Бившият премиер Бойко Борисов е бил арестуван тази вечер, съобщи МВР. Заедно с него са задържани пиарката му Севдалина Арнаудова, бившият финансов министър Владислав Горанов и някогашната депутатка от ГЕРБ Менда Стоянова.

Според първоначалната информация те са задържани в рамките на мащабна операция на националната полиция. Тя е свързана с 120-те разследвания, които европейската прокуратура води по сигнали от България. За тях съобщи преди ден европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, която бе на посещение у нас.

Новината за задържането на Борисов бе потвърдена индиректно от премиера Кирил Петков. Във фейсбук той написа:

„Няма никой над закона!“

Новината за действията на МВР предизвика бурна реакция от страна на ГЕРБ. Известни лица на партията се събраха пред къщата на Борисов в Банкя. От партията обявиха, че нито един от четиримата не е арестуван. Всички били по домовете си. Извършват се обиски в момента. От ГЕРБ обявиха, че МВР извършва репресии спрямо политическата опозиция.

Адвокатът на Борисов Менко Менков каза, че дълго време не е бил допуснат да влезе в къщата. От думите му се разбра, че МВР най-вероятно действа в условията на неизбежност, без разрешение на съдия. В такива случаи полицията трябва да уведоми прокуратурата за действията си до 24 часа. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви, че нямат информация какво прави полицията.

Бизнесменът Васил Божков, срещу когото започна разследване по времето на ГЕРБ, обяви във фейсбук, че е дал показания пред европейската прокуратура. Той многократно е заявявал, че е давал подкупи на Борисов и Горанов без да представи солидни доказателства за твърденията си.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили