МВР: Изборните престъпления намаляват, между 50 и 100 лв. цената на глас

0
Сигнал за търговия с гласове е подаден

Между 50 и 100 лева е цената на един глас за предстоящите в неделя парламентарни избори.

Това каза на брифинг вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев. Според него, цената расте, като най-вероятна причина за това, според  министъра, е тенденцията за намаляване на избирателната активност. Във връзка със схемите за купуване на гласове, министър Демерджиев обясни, че има нови практики, които са най-вече по линия на корпоративния вот и са свързани с влияние на граждани от работодатели

Той призова българските граждани да излязат да гласуват. „Достатъчно сме свършили, за да потиснем практиките по манипулиране на вота. С малко по-висока избирателна активност, всеки похарчен лев от тези политически сили няма да доведе до никакъв или ще доведе до нищожен ефект“, каза Демерджиев.

По думите му, че сигналите за изборни престъпления на този етап са по-малко от предишни пъти. Те са 250 към момента, като по тях са образувани около 50 досъдебни производства.

„Реагираме на всеки сигнал. Не правим разграничение от кого или срещу кого е сигналът, проверяваме ги еднакво внимателно“, подчерта министърът. По думите му няма особено рязка промяна в ситуацията от последните избори за това срещу кои политически партии са насочени основните сигнали за изборни нарушения.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук