МВР отново прати в прокуратурата документи за обвинение срещу Борисов

0
Снимка: БГНЕС

Полицията отново е пратила в Софийската градска прокуратура предложение на бившия премиер Бойко Борисов да бъде повдигнато обвинение, съобщи МВР. Той бе арестуван миналата седмица заедно пиарката му Севделина Арнаудова и ексминистъра на финансите Владислав Горанов. Тримата бяха задържани за 24 часа заради разследване по сигнал за изнудване на бизнесмена Васил Божков. Той твърди, че години наред е плащал подкупи, за да работи хазартният му бизнес.

Борисов излезе от ареста без обвинение (видео)

След едно денонощие в ареста и тримата бяха освободени, а прокуратурата отказа да им повдигне обвинения с мотива, че нямало достатъчно доказателства. От там заявиха и че МВР не е направило такова предложение.

От полицията пък твърдят, че още в четвъртък са предложили тримата да бъдат обвинени. През уикенда се разгоря задочен спор между двете институции по този въпрос. Все още няма съдебно произнасяне и за протоколите от обиските в домовете на тримата.

Междувременно адвокатът на Борисов Менко Менков обяви, че ще обжалва заповедта за ареста му.

След ареста на Борисов ГЕРБ се заканиха да свалят властта и излязоха на протест

“От Борисов нищо не е иззето. От дома на Арнаудова са иззети рекламни материали от последните предизборни кампании с лика на Бойко Борисов, агитационни – да гласуват за него и за ГЕРБ, което има огромно значение за това досъдебно производство, предполагам. Тъй като е политически процесът, му изземват и рекламните материали, макар и за минали избори“, каза той.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили