МВР привика Борисов, гербери го посрещнаха с викове: „Бойко, мачкай“! (видео)

0

Бившият премиер Бойко Борисов бе привикан на разпит в националната полиция в четвъртък сутрин. Призовката му вероятно е свързана проверка на МВР по старо дело. За него съобщи преди няколко дни вътрешният министър Бойко Рашков. Той разказа, че става дума за сигнал, че Борисов е заплашил през 2009 г. свидетел по дело и така е спасил тогавашен министър от разследване за предложен подкуп. Делото стана известно като „канибалско“, защото според Рашков Борисов е казал на свидетеля, че семейството му няма да разбере дали не яде неговото месо.

Стотици фенове на ГЕРБ посрещнаха Борисов пред сградата на полицията. С викове „Бойко“ и „Мачкай“ те го изпратиха до входа. Бившият премиер влезе заедно с адвокат Менко Менков.

От няколко дни Борисов се оплаква от репресии от Рашков и МВР. Бившият премиер заяви и че жандармерията е уплашила много хора, които не излезли да гласуват за партията му. На няколко пъти той каза, че се радва, че е още жив, защото от хора като Рашков можело да се очаква всичко.

На излизане Борисов заяви, че е давал сведения по общо три сигнала. Така и не се разбра какви точно са те. Бившият премиер каза, че всичките били: „че някой нещо чул, че някой, когато правел крос, нещо говорил“.

Според него става дума за стари сигнали от периода 2009-2012 г.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили