МВР привика на разпит Борисов и пиарката му (видео)

0

Бившият премиер Бойко Борисов бе на разпит в МВР. Преди това е била привикана и пиарката му Севдалина Арнаудова.

Двамата са давали сведения по проверка на МВР по сигнал на гражданското движение „БОЕЦ“ за кюлчетата в спалнята на премиера. Арнаудова е питана и за за къщата си за около 1 млн. лв. в с. Бистрица. Тя била заедно със съпруга си.

„Нито съм притежавал, нито съм купувал кюлчета“, заяви Борисов след разпита.

Той е бил привикан заради сигнал на гражданското движение „БОЕЦ“. В него се твърди, че пачките евро и златните кюлчета в спалнята на бившия премиер могат да бъдат обяснени само с престъпления.

Прокуратурата вече се произнесе по този въпрос. Бе отказано образуване на дело поради липса на данни за престъпление. Самият Борисов твърди, че снимките били направени от тайнствена дама, която нарича „Мата Хари“.

Бездействието на прокуратурата е една от причините МВР да започне проверка, обясни вътрешният министър Бойко Рашков.

„Прокурорът, който беше натоварен с тази задача, заяви открито, че не може да се работи повече. Сега ще се опитаме да докараме проверката докрай. Този човек трябва да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла поставила е тези пачки с евро и златни кюлчета в неговото чекмедже, заснела ги е и си е заминала“, заяви той.

Арнаудова пък е била разпитвана луксозната си къща. Имотът е купен през 2019 г. Пиарката на Борисов твърди, че покупката е финансирана с банков кредит. Къщата е надлежно отбелязана в публичната й декларация.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили