МВР с допълнителни мерки относно трафика към Дунав мост  (видео)

0

Във връзка с увеличения трафик към Дунав мост Министерството на вътрешните работи разпореди допълнителни мерки, съобщават от пресцентъра на МВР.

ОДМВР Разград, Велико Търново и Стара Загора вече започнаха спиране на товарните автомобили, пътуващи към Дунав мост – Русе на подходящи места. На въпросните места ще има денонощно полицейско присъствие.

Товарните автомобили ще бъдат пропускани за движение посока Дунав мост след подаване на информация от ОДМВР- Русе.

Създадена е междуведомствена група, в която участват заместник-министър на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството. Групата ще  координира усилията по намаляване на тежкотоварния трафик.

В намирането на решение са ангажирани тясно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

„Обнадежден съм от бързата реакция на министрите днес, защото във всички случаи и при други обстоятелства на неангажираност от страна на държавата аз в качеството ми на русенец и кмет, заедно със всички мои съграждани, бихме могли да намерим начин да спрем камионите извън територията на Русе.

Уверен съм, след разговорите днес и след изключително бързата реакция на министрите, че нашият проблем е чут. Вярвам в силата на нашата държава да реши проблема“, каза кметът на Русе Пенчо Милков Милков в изявление към русенци, публикувано на страницата му във ФБ.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук