МВР вече не иска да знае плащал ли си е Кенаров данъците

0
Димитър Кенаров, Снимка: бТВ

МВР е оттеглило искането си за проверка на журналиста Димитът Кенаров от данъчните. Това стана ясно по време на съдебното заседание за ареста му. Кенаров обжалва като незаконно задържането си от миналия септември.

Тогава той бе арестуван и бит от полицаите, макар че се бе представил като журналист, който отразява протестите. МВР положи големи усилия да замаже случая и разпоредените вътрешни проверки не намериха нарушения. Пред съда пък силовото ведомство твърдеше, че Кенаров не е арестуван, а „поканен“ в РПУ-то.

На последното заседание юрисконсултът поиска да се назначи данъчна проверка на Кенаров, както и дали членува в Съюза на българските журналисти. И двете искания са абсурдни и нямат нищо общо с предмета на делото.

МВР прати и данъчните срещу бития журналист Димитър Кенаров

„Мисля, че е съвсем логично това решение. То беше безумно в самото си искане. Явно, че сега нали е сменен юрисконсултът от МВР (който се явява по делото) и (има ново) отношение към този тип задържания“, заяви Кенаров по време на заседанието.

Неговият случай влезе отново в полезрението на ръководството на МВР след смяната на властта. Вътрешният министър Бойко Рашков обеща нова проверка и се закани с наказания.

Пред съда в сряда бяха разпитани двама свидетели, включително фоторепортер, който е заснел ареста на Кенаров, който бе влачен по паважа към камионетката от няколко полицаи. Свидетелите заявиха, че съвсем ясно се е чувало как той се представя като журналист, но реакция на полицаите няма.

зарядни станции за електромобили