Мюфтийството иска целия х. „Балкан“

5

С  него мюфтийството настоява да се отмени актът за държавна собственост на имота от 2005 г. и той да им бъде върнат като вакъфски имот. В момента, след доброволната подялба, държавата притежава идеални части като съсобственик в сградата на пл. „Хан Кубрат“. Те са заради вложените средства за ремонт след големия пожар в сградата в началото на 70-те години.

В момента сградата, намираща се „на пъпа“ на града е полупразна, наематели са останали само на партера, където има чейнчбюро и увеселително заведение. Заради неплатени сметки е спрян електрическия ток. Дори да си върне хотела изцяло, мюфтийството ще трябва да намери пари за основен ремонт.

От 1997 г. в продължение на 10 години сградата се ползваше от фирма „НГН – Недим Хаджинедим Генджев“ на сина на бившия главен мюфтия Недим Генджев. Срещу това Геджев пое ангажимент да заплати на общината дългове към нея и лихви по дълга в размер на близо 35 милиона неденоминирани лева.

5 КОМЕНТАРИ

  1. Ходжите станаха твърде нахални. Ама така е – видяха, че колегите им християни станаха безбожно богати, та поискаха и те. То като няма държава, може пред Общината и джамия да построят.

  2. Сърбят ги гъзовете педалите и взеха да изуват гащи пред рязаните карабини! Педерас и курва не става за управник!

  3. Това е кампания продиктувана от скрития в сараите Доган. Искът не е само в Русе,той е повсеместен за страната.Търси се ефектът на масовост,който води до стрес и турцизация на страната.Дано съдилищата да погледнат на проблема принципно. И да не се вслушват в СерГЕЯ и Вагинин.

  4. Нито ходжите са нахални, нито Доган е виновен, че общината не поддържа сградата и работата отива на разрушаване.
    Ако това беше едно поддържано здание с добър стопанин, никой нямаше да посмее дори гък да каже. Пък и да каже постановление не се отменя току така. А сега както е неподдържано, необитаемо със спрян ток … хем насрани ходим, хем хорото искаме да водим.
    Всички русенци сме толкоз зле. От 30 години един читав кмет не сме имали. Мюфтийството ли ни е виновно? Стига сте хленчили, стягайте се, щото и долните гащи ще ви изуят, ако така я карате…