На 2-ри палят светлините на елхата, посрещаме 2016 г. с Лора Караджова

0

Това стана ясно при обявяването на програмата на традиционния коледно-новогодишен фестивал в Русе.

koleden_festival-press89Сред другите акценти са второто издание на международния фестивал на ледените фигури, богатата програма на гостуването на София филм фест в Русе и естествено, много и разнообразни концерти и програми, посветени на коледно-новогодишните празници.

Началото на фестивалната програма ще бъде поставено в 17 ч. на 2 декември, когато кметът Пламен Стоилов ще запали светлините на коледната елха. Събитието ще бъде придружено и богата програма, в която ще вземат участие участничката в Детската Евровизия Габи Йорданова, артисти от ДТ „Сава Огнянов“, балета на Русенската опера и състави на Общинския детски център за изкуство и култура.

ice_fest88В програмата на София филм фест киноманите ще видят 8 филма, произведени през 2014 г., сред които копродукцията на България, Германия, Хърватска и Македония „Съдилишето“, руския „Левиатан“, „Солта на земата“ на именитите режисьори Вим Вендерс и Жулиано Рибейро Салгадо, и др.

„Русе Айс Фест“ ще събере творци от 8 държави, които в продължение на една седмица ще творят на тема „Световните символи“. И тази година фестивалът ще бъде в пространството пред х. „Дунав плаза“, за изработването на ледените скулптури ще бъдат осигурени 130 ледени блока.

koledna_elha-izkustvena14Фестивалът ще завърши в Новогодишната нощ с концерт под надслов „Да посрещнем заедно новата 2016 г.!“ с участието на Лора Караджова, оркестъра и солистите на ФТТ „Н. Киров“. Концертът ще започне в 23 часа, веселието ще продължи и след настъпването на Новата година.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук