На 200 деца положиха „Президентски тест“

0

Над 200 деца между 6 и 15 години се включиха в инициативата „Спортувай с президента“, която се проведе на Градския стадион в Русе.

Изпитанието под надслов „Президентски тест“ включва лекоатлетически дисциплини и двигателни упражнения за измерване на бързина, сила, издръжливост, ловкост и гъвкавост. В предизвикателството участниците премериха сили в следните дисциплини: лицеви опори, коремни преси, бягане на 400 метра и „совалка“, скок на дължина от място, наклон напред от седеж и хвърляне на медицинска топка. Сред най-добре изявилите се участници от всички издания ще бъдат избрани 12 момичета и 12 момчета, които в края на годината ще получат награди за отличното си представяне лично от президента Румен Радев.

Инициативата „Спортувай с президента“ има за цел  чрез личен пример и колективните усилия на институции, родители, преподаватели и треньори, да се повиши физическата активност и да се подобри здравния статус на децата и младите хора. Чрез спортното събитие на по-късен етап ще се направи оценка на общата физическа годност на децата и цялостна програма за мотивация и физическо възпитание.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук