На Благовещение: Безплатни мамографии за жени над 70 години в „Медика“

0

Кампания за безплатни мамографии на жени над 70-годишна възраст, които не са си правили изследването в рамките на минимум 1 календарна година, ще проведат  Лечебни заведения „МЕДИКА“ в Русе.

Изследванията ще се проведат на 25 март, когато ще отбележим големия християнски празник Благовещение.

Инициативата е жест към дамите, които не попадат в националните скринингови програми за рак на гърдата. При тях обикновено проблемът се открива късно поради липса на редовна профилактика, каквато нашите майки заслужават да получат. Желаещите е необходимо предварително да си запишат час на тел. 0888 93 87 67, изследванията ще се извършват на 25 март 2024 г. /понеделник/ в отделение по Образна диагностика на третия етаж в сградата на болница „МЕДИКА“.

Мамографията е единственият международно сертифициран метод за диагностика на рак на гърдата. В МЕДИКА изследването се извършва с ново поколение дигитален мамограф на марката Siemens. Той предоставя високо качеството на образа и може да установи проблем в много ранен стадий. Апаратът работи с ниска доза рентгеново лъчение и дава възможност за вземане на биопсия по време на самото изследване. След анализ на резултата от специалист, е възможно пациентът да бъде насочен за допълнителни изследвания.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук