На четири колела из Европа

0

Традиционно, пролетта и летата са най-предпочитаните сезони за фамилни обиколки из Европа. Старият континент примамва като магнит с исторически забележителности, изложби и концерти, които възвръщат надеждата, че в предизвикателните времена, в които живеем, силата и устойчивостта на духа са като твърдата земя, която дава сигурност и като крилете, които подаряват усещане за свобода и липса на страх.

В по-голяма част от страните в Европа, пандемичните мерки са вече свалени и посещението на галерии, музеи и концертни зали е възможно без маска. Препоръчително е обаче, когато предприемате подобно приключение, да проверите още веднъж изискванията на съответната страна и да маркирате задължителните места за посещение. В някои от европейските столици се очаква голям приток на туристи, което е обяснимо предвид дългия период на усложнено пътуване, затова е добре да планирате и най-малките детайли от ваканцията с особено вглеждане в детайлите. Така например, е препоръчително да направи онлайн резервация за посещение на музей или галерия, както и да се уверите, че избраните от вас изложби не са с променени дати. Пандемията предизвиква лек хаос в планирането на арт събития, но благодарение на надлежно актуализираните сайтове, избягването на разминавания и разочарования е напълно възможно.

Неслучайно една от топ дестинациите на предстоящите месеци е Венеция.

В един от най-романтичните градове в световен мащаб се провежда 59-та изложба на съвременно изкуство, която тази година е под мотото – Milk of Dreams. От 23-и април до 27-и ноември, градът, в който e роден вечният любовник Джакомо Казанова, посреща артисти, почитатели на изкуството и специализирана публика – галеристи, колекционери и журналисти, за да покаже селекция от най-доброто в изкуството. Успоредно с двете пространства, където е наредена експозицията – „Джардини“ и „Арсенале“, най-големите арт институции в града също атакуват с интересни предложения.

Така например, в активното време на Биеналето, известният индийски артист Аниш Капур ще открие своята фондация, а пък фондация „Прада“ ше покаже една от най-вълнуващите експозиции в световен мащаб – „Човешкият мозък“. От години създателката на фондацията, модната дизайнерка Миуча Прада финансира изследвания в тази посока на екипи, ръководени от най-добрите специалисти, и се очаква резултатите и изнесената информация за смаят не само с размера на проучванията, но и с многобройните способности на мозъка, за които дори и не подозираме.

Париж, Лондон, Рим и Милано са другите предпочитани дестинации, в които успешно могат да се съчетаят разходки, кулинарни приключения и посещения в музеи и галерии. Ако обаче сте сред туристите, които обичат излизането извън стандартната рамка на пътешествия, заложете на кола под наем. Така ще имате шанса да разгледате не набелязаните от вас градове, но и района около тях. Агенциите за коли под наем разполагат с голямо разнообразие от автомобили, а често са и склонни да предложат интересни локации в близост от основното ви местоположение. Не забравяйте да се уверите, че сред личните ви документи е и шофьорската ви книжка.

Телефонът отдавна е с ранг на задължителен аксесоар, заради възможността да уловите неуловимото и да го запазите за спомен. А, ако държите на любимите си ежедневни ритуали, не забравяйте й новото си компактно устройство за нагряване на тютюн – lil SOLID 2.0. Страната ни е сред първите в Европейския съюз, която се радва на корейското технологично чудо заедно с Полша и Чехия. При устройства за нагряване на тютюн като lil Solid 2.0 има нагряване до много по-ниски температури, в сравнение с пушенето на горими цигари. По-ниската температура на нагряване отделя значително по-малко вредни и потенциално вредни вещества, а някои от тях изобщо липсват. Парата, която се отделя при бездимната алтернатива, се нарича аерозол – малки водни капчици, диспрегнирани във въздуха, които съдържат никотин и значително по-малко количества и вид вредни вещества, но няма твърди частици и катрани. Отделеният аерозол не се просмуква в дрехи и дамаски и не замърсява въздуха в затворени пространства.

Прияното пътуване и преживяване започват с качествена подготовка, а наличието на всички необходими вещи за личния комфорт е добър старт.

Най-добрата агенция за подбор на персонал