На „Дунав мост“ хванаха нов опит за измама с фалшиви PCR-тестове

0
Pixabay

Продължават опитите за измама с фалшиви PCR тестове на „Дунав мост“. Поредните нарушители на закона са двама мъже – на 40 и 53 години, които опитали да влязат в Румъния през граничния пункт Русе-Гюргево. Граничните полицаи се усъмнили в представените документи от лабораторни изследвания и след проверка станало ясно, че те са подправени.

Разкрита е схема за фалшиви PCR-тестове в Русе

Двамата мъже са пътували в различни автомобили и нямат връзка помежду си. Единият е от Габрово, а другият – бесарабски българин от София. Първоначално са заявили, че са купили фалшивите тестове срещу 50 евро, но впоследствие става ясно, че са взели бланките от интернет и са ги подправили. Според повечето шофьори, които минават границата, такъв риск не си струва.

От Гранична полиция коментират, че в последните 10 дни зачестяват случаите на български граждани, които се опитват да влязат в Румъния с фалшиви тестове. И напомнят, че всеки такъв случай се предава на прокуратурата.

Лабораториите пък вземат допълнителни мерки за защита на бланките си.

„Сертификатът може да бъде изтеглен от нашата лабораторна информационна система, откъдето си го изтеглят и всички останали наши пациенти, но това, което го прави уникален, е баркод лентата, която ние слагаме допълнително, след като се извърши изследването“, обясни  управителят на лаборатория д-р Розина Мирчева.

Още трима с фалшиви PCR тестове засечени на „Дунав мост“ при Русе

Това е поредният за преминаване на границата с фалшиви отрицателни резултати. Дни преди Бъдни вечер бе разкрита схема. Документите се издаваха срещу 60 лв. и носеха подписа на пулмолог, който не подозираше, че е въвлечен във фалшификацията.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили