На Дунав мост: пропаднали пътувания и недоволство на шофьори

0

Стотици  са пропаднали пътувания заради изискването за отрицателен PCR тест на границата с Румъния. Таксиметрови шофьори не успяват да извършат планираните курсове до летищата, заради въведените ограничения, от бранша се опасяват, че ги грозят фалити.

Заради изискването за отрицателен PCR тест и на шофьорите на таксита, те са принудени да отказват сурсове до Руминъия.

Отделно и самите пътуващи, които имат закупени билети и научават за това ограничение в послединя момент, също имат проблем с  транспорта до летището.

Шофьорът Иван Иванов днес е отказал четири курса, по тази причина. Такива като Иван са десетки.  Румънските власти връщат както таксиметровите шофьори,  така и самите пътници. Последните често изпускат и полетите си.

Всичко това става на фона на упоменатото вчерашно изключение от ограничението, че транспортният персонал, ангажиран с превоз на пътници, както и транзитно преминаващите, няма да са подвластни на изискването на тестове.

Опасенията на таксиметровите шофьори, че няма да бъдат признати като такива, се оказаха верни. Пропускат се автобуси, но не и таксита.

Оказва се, че за румънските власти влизането през границата от Русе, отиването до летището и връщането обратно не е транзитно преминаване.

Изискването за отрицателен корона тест за последните 72 часа от румънската страна бе наложео преди ден, след като страната ни влезе в списъка с рисковите държави по разпространение на COVID – 19.

Списъкът се обновява ежеседмично и ако страната ни отпадне от него,  ограниченията могат да бъдат премахнати.

 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили