На сцената на Русенския театър през декември

0

01Класика, съвременни пиеси и комедия присъстват в афиша на ДТ „Сава Огнянов“ в Русе през м. декември.

Програмата започва с класиката на Пейо Яворов „В полите на Витоша“. Една от най-драматичните любовни истории оживява на сцена в гостуването на Драматичен театър „Стефан Киров“ Сливен. В главните роли ще видим Христо Мутафчиев и Бойка Велкова, както и Иван Николов, Мария Панайотова, Ивайло Гандев, Димитър Марков, Августин Демерджиев, Вяра Начева. Сценичната версия и режисурата са на Стайко Мурджев, а музиката на Петър Дундаков. Датата е 5 декември, от 19:00 часа.

Само два дни по-късно, на 7 декември, от 19:00 часа, е ред на „Странна случка с куче през нощта“ по световния бестселър на Марк Хадън. Представлението е със заряд от емоции и динамично действие. Гост актьорът Стоян Радев и дебютантът Калоян Желев заедно с Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Йвайло Драганов, Кадри Хабил, Милен Димитров, Венцислав Петков, Надя Банчева запомнящо се пресъздават историята на 15 годишния Кристофър. Сценичната адаптация е на Саймън Стивънс, режисьор е Боян Иванов. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Пиесата „Още по-редки тъпанари“, вдъхновена от филмите на Марио Моничели, Дино Ризи и Пиетро Джерми ще може да се гледа на 11 декември, от 19:00 часа на Голяма сцена в театъра. Продължението на „Редки тъпанари“ предлага още повече комични ситуации и смях с познатите от първата част герои. Режисьор е Теди Москов, сценографията и костюмите са на Свила Величкова и Ванина Цандева, а музиката на Антони Дончев. С участието на Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Ясена Господинова, Ивайло Спасимиров, Петя Венелинова, Ивана Керанова и Ростислав Панков.

Драматичен театър „Сава Огнянов“ завършва годината с едно надсмиване над поредната ни неразбория, но и обяснение в любов към драмата на обикновения човек – вечната жертва на безкрайния социален експеримент. Спектакълът е „Балкански синдром“ по Станислав Стратиев и в него гост е актьорът Мариан Бачев. Ще се играе на 12 декември, от 19:00 часа. Сценичен вариант и постановка Недялко Делчев. Сценография и костюми Петър Митев, а музиката е на Пламен Мирчев-Мирона. Участват още Венцислав Петков, Дона Вълова, Евгения Явашева, Ивайло Драганов, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Катерина Борисова, Кадри Хабил, Кристиана Ценкова, Крум Берков, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Милен Димитров, Надя Банчева, Тодор Лазаров, Ясена Господинова и със специалното участие на Георги Мамалев.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук