На сухо: Заради задължения спират електричеството за ВиК Сливен

0

Като предупредителна мярка заради неплатени задължения, за два часа утре на 15 октомври – за времето от 13 до 15 часа ще бъде преустановяване на доставката на електроенергия към обекти на ВиК Сливен.

Спирането на електричеството ще преустанови водоподаването за обонатите в посочения времеви пояс.

Това става ясно от съобщение на  „Електроразпределение Юг“, където е получена заявка   от енергийния търговец „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД за преустановяване на доставката на електроенергия към обекти на ВиК Сливен на 15 октомври, поради неизплатени задължения към доставчика на електроенергия.

„Електроразпределение Юг“ като мрежови оператор е задължен, съгласно Закона за енергетиката, да спази процедурата и да изпълни заявката, постъпила от търговеца на електроенергия, става ясно още от съобщението.

Оттам уточняват също, че „Електроразпределение Юг“ няма отношение към въпросите, касаещи търговските взаимоотношения между ВиК Сливен и избрания от водното дружество доставчик на електроенергия:  относно размер на дълга за консумирана електроенергия, срокове и начини на плащане, договорена цена на енергията и други

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили