На Велика събота: Гората.бг дарява 12 500 дръвчета на русенци

0

Гората.бг ще подари 12 500 плодни, медоносни и горски дръвчета и храсти на хората от Русе и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ

Организаторите на акцията ще подаряват плодни, медоносни и паркови дървета и храсти от над десет вида – дюли, облагородени сини сливи, диви череши, явори, ясени, дъбчета (цер), златен дъжд, бяла акация, малини, лавандули и др.

Събитието е обявено за 15:00 часа, на Велика събота, а сборният пункт е на паркинга до НАП Русе, съобщават организаторите. Повечето дръвчета, които ще бъдат подарени, са 30 – 120 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2,5 метра, а церът е едногодишен. Малините, сливите и дюлите са директно плододаващи, черешите не са облагородени (подложки са) и следва да се облагородят (ашладисат). Размерите на дръвчетата варират.

С акцията за засаждане на дървета всеки включил се ще помогне и на пчелите с медоносни дървета, и на хората и животните с плодни.

„Така заедно ще се доближим до целта ни от 3 милиона дървета в България (вече сме засадили 2,5 милиона) и ще направим Русе и областта по-зелени, красиви и чисти,“ споделят от Гората.бг.

Организаторите на акцията ще дават подробна информация за видовете дръвчета, заедно с инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Всеки русенец ще може да получи по колкото иска дръвчета – 10, 20 или колкото може да засади.

От Гората.бг призовават хората да си носят използвани, но здрави найлонови пликове или малки чували, в които да вземат своите дръвчета за засаждане.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук