„На западния фронт нищо ново“ със 7 награди „Бафта“

0

Драмата „На западния фронт нищо ново“ по романа на Ерих Мария Ремарк за ужаса на Първата световна война е големият победител на британските филмови награди BAFTA.

Филмът на режисьора Едвард Бергер спечели 7 от 14-те категории, в които беше номиниран – вкл. за най-добър филм на годината и най-добър чуждоезичен филм, с което се изравни с „Тигър и дракон“ (2000) като най-номинирания чуждоезичен филм в историята на кино наградите.

Продукцията спечели отличията в категориите – „Най-добър филм”, „Най-добър режисьор”, „Кинематография”, „Най-добър адаптиран сценарий”, „Най-добър звук”, „Най-добър неанглоезичен филм” и за „Най-добра филмова музика”.

„Навални“, който разказва историята на отравянето на руския опозиционер Алексей Навални и последвалото разкритие на съучастниците в престъплението от службите на Кремъл, беше отличен като най-добър документален филм. В него участва и българският журналист Христо Грозев, който не беше допуснат до церемонията заради заплахи за живота му. Екипът, създал филма, посвети отличието на недопуснатия до церемонията българин и му изказа специални благодарности.

Кейт Бланшет бе отличена сато най-добра актриса в главна роля за ролята си в „Лидия Тар”. Остин Бътлър, който плени фенове с образа на Краля на рока, получи статуетка за най-добър актьор в главна роля.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук